Over Jelgernis

Jelgernis is een site van Jelger Woudstra, redacteur bij Kidsweek/7Days. Hij studeerde in Groningen, waar hij de Master Journalistiek volgde. Ook wel de Master Stukjes Schrijven. Zoals voor festivalinfo.nl, waar hij albums recenseert (iets wat hij in een ver verleden deed voor Jimmy Alter en het inmiddels ter ziele Speakerhead). Voor De Volkskrant, waar hij van maart tot en met juni 2013 stage liep bij V en de kunstredactie. Voor 7Shots, waar hij samen met studiegenoten meningen spuwde.

Jelger-koptelefoon-background-210x300

Kijk die koptelefoon, hipsterverantwoord. En waar kijkt hij toch naar? Wat ligt er buiten het beeld van deze foto? Wat zegt dit over ons bestaan? Waarom zijn we hier? Ziet hij het antwoord? Diepzinnig hoor.

Jelger luistert veel muziek, kijk maar op zijn Last.fm pagina. Tot zijn favorieten behoren Incubus, Thrice, The Dear Hunter, Queens of the Stone Age, Portugal. The Man en Reuben. Maar op het moment dat u dit leest, kan Jelger allang andere favoriete bands hebben. Want zo wil dat wel eens gaan bij Jelger.

De beste jongen probeert daarnaast veel series en documentaires te kijken. De Weird Weekends van Louis Theroux bijvoorbeeld, maar ook talloze BBC-documentaires, over diertjes en de natuur, en muziekdocumentaires. Zijn favoriete serie is Arrested Development, maar ook Modern Family, Girls, Community, Seinfeld, Borgen, It’s Always Sunny In Philadelphia en How I Met Your Mother bieden hem vermaak. U merkt het, Jelger houdt van de lach.

De naam Jelgernis is aangedragen door een vriendin van Jelger. Want hij staat bekend als cynisch en negatief. Jelger zelf heeft ooit aangegeven dat zwaar overdreven te vinden, maar als meedere bronnen het zeggen zal het wel waar zijn. Jelger’s grootste ergernis (of jelgernis zo u wilt) is wanneer mensen in de derde persoon over zichzelf praten. Daar heeft Jelger een broertje dood aan.

Advertenties

2 Reacties op “Over Jelgernis

 1. Ha Jelger,

  We zagen je stukje in de V van 2 juli over Yannick die een vliegende auto uit wil vinden. Leuk!
  Wij hebben een vliegende auto uitgevonden (zie:http://www.sparkdesign.nl/project/PALV ). En er voor de grap ook een LEGO versie van gemaakt (zie: http://www.sparkdesign.nl/news/The-making-of-the-Spark-LEGO-PALV).

  We zouden graag Yannick uitnodigen om bij ons ontwerpburo langs te komen en zo’n LEGO PAL-V aan hem geven. Uiteraard mag je meekomen!

  Kun je zsm contact met ons opnemen? Leuk! En tot binnenkort!

  Groetjes, Sonja

Reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s