Droeftoeters

Stel je voor: je zit in de Universiteitsbibliotheek in Groningen. Je moet blokken voor een herkansing, maar eigenlijk let je vooral op dat bloedmooie meisje dat tegenover je zit. Smoorverliefd. Het bloed, dat eigenlijk je hersenen zou moeten helpen met studeren, is naar hele andere plaatsen gezakt, waar het biologisch gezien van meer nut is. Wat te doen?

De universiteitsbibliotheek in Groningen is geen plek voor iemand die serieus wil studeren. Sinds jaar en dag komen Groningse studenten vooral flaneren in de bibliotheek aan de Broerstraat. Het is een modeshow. Een vleeskeuring. En dan zie je wel eens iets lekkers. 

Keurslager
Sinds december is er voor dit soort situaties een keurslager: de Facebookpagina Spotted: UB Groningen. Je stuurt een berichtje, gericht aan je grote liefde, naar de pagina en vervolgens wordt dat door de beheerders geplaatst. Anoniem natuurlijk, want alle helden gaan schuil achter maskers.

En dan maar hopen dat ze het ziet. En dat ze snapt dat zij die “Doutzen met bruin haar” is, en hij weet dat hij wordt bedoeld als het over een Matt Corby-dubbelganger gaat.

Ongeloof
Ik heb er vol ongeloof naar zitten kijken. Het is natuurlijk erg 2.0. En eerlijk is eerlijk: ook ik ben absoluut geen held in de liefde. Maar anoniem quasipoëtische berichtjes op een Facebook laten zetten, zo treurig is het met mij gelukkig niet gesteld. Zeg dan niets.

Wie wil er nou begeerd worden door zo’n lafaard? Zit zo’n jongen tegenover je, gaat die droeftoeter op zijn iPhone een berichtje naar Spotted: UB Groningen sturen. Terwijl slechts een laptopscherm jullie scheidt van een gelukkig huwelijk met drie kinderen! Dan heb je dus te maken met een enorme loser.

Maar ja, je verschuilen achter een Facebookpagina, dat is natuurlijk effectiever dan iemand direct aanspreken. Niet dus: ironisch genoeg werd de eerste, en voorlopig enige, Spotted-date niet geregeld via een anoniem berichtje. Quelle surprise.

Dit bericht werd eerder gepubliceerd op 7shots

Advertenties

Reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s