Wake-upcall

De grote popsterren komen wel weer terug naar Rotterdam. Nukiezen ze nog voor de net nieuwe  Ziggo Dome in Amsterdam. Ze willen gewoon even kijken hoe die nieuwe zaal is, volgens Ahoy-directeur Peter van der Veer. En dan komen ze met hangende pootjes terug bij Ahoy, hoor je hem er bijna achteraan denken.

In Rotterdam hebben ze immers al jaren ervaring met het aanbieden van grote popconcerten. Metallica, The Rolling Stones, Bob Dylan: ze stonden er allemaal. Die ervaring, die historie, dat trekt artiesten straks wel weer aan. En door al die jaren hebben ze uitstekende contacten, niets aan de hand. Volgend jaar is alles weer goed. De hype van de Ziggo Dome gaat wel weer over.

Maar in een half jaar is de Ziggo Dome de Rotterdamse concurrent voorbij gestreefd. In Rotterdam staat namelijk een evenementenhal. In Amsterdam een concertzaal. En dus stonden Pearl Jam, Lady Gaga en Sting dit jaar in de hoofdstad, net als Rihanna, Iron Maiden en Mumford and Sons volgend jaar. In de havenstad mogen ze het in2013 doen met De Vrienden van Amstel Live en André Rieu. Vast ook erg leuk.

De popidolen gaan niet terug naar Ahoy. De aantrekkingskracht van Amsterdam is groter. Het is voor het publiek makkelijker te bereiken, de zaal heeft een betere akoestiek en er kunnen meer mensen in. En tot nu toe heeft er van geen enkele artiest een wanklank geklonken over de nieuwe zaal. Niets wijst erop dat de Ziggo Dome een hype is. Dat was met een kostenplaatje van zestig miljoen euro ook een knap dure hype geweest.

Bij de Rotterdamse hal doen ze net alsof hun neus bloedt. Maar ze verdienen een wake-upcall: Het komt niet goed. Als concertzaal verliest Ahoy van de Ziggo Dome. Niet alleen de slag, maar ook de oorlog. De concertzaal is dood, leve de concertzaal!

Dit bericht werd eerder gepubliceerd op 7shots

Advertenties

Reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s