Wat draaien de politieke partijen?

Elke avond mogen we ‘genieten’ van Felix Rottenberg aan de tafel van De Wereld Draait Door en zo langzamerhand kunnen we de one-liners van elke politici wel dromen. Het moge duidelijk zijn: verkiezingstijd.  Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat 80% van de Nederlanders inmiddels wil dat het 10 juni is, zodat we niet meer naar die campagne-lulkoek hoeven luisteren. Er zijn natuurlijk wel een aantal belangrijke vragen te beantwoorden: Waar te bezuinigen? Een kopvoddentax, ja of nee? Het doet er allemaal niet toe, de echt belangrijke vraag is: Wat wordt er bij de politieke partijen gedraaid als ze uitslag binnen is?http://speakerheadz.com/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif 

Dat is de vraag die ik me de laatste dagen wel eens stel. Hoe wordt de verkiezingsuitslag gevierd of betreurd. Bij de VVD lijkt me dat duidelijk: Frans Bauer gaat in de Cd-speler. Eigenlijk past die muziek helemaal niet bij de welgestelde mensen van de partij. Maar ach, het is maar één keer feest en dan mag je je wel eens een beetje als het plebs gedragen. Polonaise!

Heel anders is het bij de PVDA, dat niet wint, maar op een andere manier ook niet verliest. Die zetten waarschijnlijk Coldplay op, lekkere vlees noch vis muziek. Ben je eindelijk groter dan het CDA, steken die rechtse knuppels je voorbij.

Bij het CDA wordt Jan Peter Balkenende uitgezwaaid met zijn geliefde schlager-muziek. Onder het genot van een flinke pul bier zingt de (dan ex-) politiek leider uit volle borst de nummers van sterren als Udo Jürgens, Heino en Gerd Böttcher mee.

Ons Rita zet natuurlijk geen cd op. De radio gaat vol op 100%NL. Ze mag dan geen zetel hebben, trots blijft ze op Nederland. Over vier jaar probeert ze het weer en ze belooft alvast dat haar campagnefilmpje nu top C-acteurs zal kennen.

Bij de Partij van de Dieren gaat onvermijdelijk een plaatjes van The Animals erin, hoewel ook The Gorillaz, Arctic Monkeys en The Wombats in het cd-rekje staan.

En bij de PVV? Daar moet Geert kiezen tussen de Peer Gynt Suite nr. 1 van Edward Grieg of een cd van racist-rock band Nordic Thunder. Als hij eindelijk weet te kiezen komt hij er echter achter dat al zijn cd’s zijn verwisseld met Turkse volksmuziek. Grapje van die malle Emile Roemer.

Bovenstaande post verscheen op 3-6-2010 op het inmiddels ter ziele Speakerheadz.

Advertenties

Reageer:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s